Fortbildning
Tillbaka

Kompetenshöjande samverkan mellan olika professioner i syfte att främja elevers hälsa och lärande i vuxenutbildningen

Aktivitets ID:
294149
Tid:
10 november 2021, kl 09:30 - 12:00
Typ av aktivitet:
Webbinarium
Målgrupp:
Rektor, Specialpedagog Speciallärare, Studie- och yrkesvägledare
Sista anmälningsdag:
2021-11-08
Platser kvar:
5
Pris:
Ingen avgift

Observera att det är försent att anmäla sig till denna aktivitet eftersom sista anmälningsdag har passerat!

Beskrivning

Att organisera och utveckla samverkan mellan olika professioner inom verksamheten för att främja elevers hälsa och lärande i vuxenutbildningen.

 

  • Exempel på forskning om samverkan och kollegialt lärande, exempelvis samverkan mellan olika professioner inom organisation, i syfte att utveckla och öka kvalitén i det främjande elevhälsoarbetet.

  • Goda exempel - Skola i utvecklingsprojekt - "Studielänken" - som med framgång har arbetat systematiskt med samverkan inom verksamheten, exempelvis genom samarbete mellan studie- och yrkesvägledare och specialpedagog/speciallärare.

  • Diskussioner i mindre grupper - möjlighet att utbyta kunskaper och erfarenheter kring samverkan samt lyfta egna idéer kring hur man kan utveckla eller organisera samverkan för att främja hälsa och lärande i vuxenutbildningen.

Medverkande

Susann Norberg, Marie Lindberg Josefsson

Målgruppsbeskrivning

Rektorer, studie-och yrkesvägledare, specialpedagoger och speciallärare

Mål

Efter webbinariet har du fått möjlighet att ta del av forskning och ett lärande exempel om samverkan. Du har också fått möjlighet att diskutera och utbyta kunskaper med andra i mindre grupper om hur man kan utveckla och organisera samverkan inom vuxenutbildningen i syfte att främja elevers hälsa och lärande.

Funktionsnedsättning

Övergripande

Upplysningar

Supportärenden:
Kontakt med support

Övrigt

Du behöver internetuppkoppling, kamera och headset. Checka gärna in 10-15 minuter innan webbinariet startar för att se att tekniken fungerar.